8 december 2022

“Mij moet je geen maand langs een metselkoord zetten”

Na twee succesvolle stages ging Maarten bij ons aan de slag als metser. Vijf jaar later is zijn takenpakket fors uitgebreid. Op eigen vraag, want afwisseling in de job is onmisbaar voor deze geboren en getogen Peltenaar. Vandaag vind je hem zowat overal op de werf terug, maar nooit ver weg van het gelach.

Grote fan van het rijdend materieel

Maartens carrière bij Driesen begon voordat hij goed en wel van de schoolbanken af was. “Ik ben twee keer op stage gekomen en het beviel me hier eigenlijk al vanaf de eerste dag. Ploegbaas Noël en Tim, mijn toenmalige mentor, vingen me heel goed op. Op zich ben ik iemand die zelf zijn draai snel vindt, maar ik ben blij met de dingen die ze mij toen hebben bijgebracht. Als je van school komt, weet je in de verste verte niet hoe het er op de werf aan toe gaat.”

Voor Maarten begon zijn Driesen-loopbaan als metser en bekister. Maar daar is het niet lang bij gebleven. “Ik ben niet iemand die je een maand aan een stuk langs een metselkoord moet zetten, ik moet variatie in de job hebben. Doorheen de jaren heb ik op eigen vraag een aantal opleidingen mogen volgen. Vandaag mag ik ook de bouwkraan en de verreiker besturen en die combinatie is ideaal voor mij.”

Ook in de projecten waarmee Maarten aan de slag gaat, mag het gerust anders dan anders zijn. “Ik herinner me bijvoorbeeld de nieuwbouw van het politiekantoor in Lubbeek. Een straffe bouw, zeker naar bekistingen toe. Het was de eerste keer dat ik een volledig project vanaf de grondwerken zag omhoogschieten. En ook het bouwen van de politiecellen was zeker iets apart om te doen.”

“Een ander voorbeeld is Apojo in Aarschot, een project volledig in houtskeletbouw. Je ziet zo’n bouw supersnel vooruitgaan. Ook onze schrijnwerkers waren er toen volop aan de slag, een heel fijne realisatie om samen aan te werken.”

"Doorheen de jaren heb ik op eigen vraag een aantal opleidingen mogen volgen. Vandaag mag ik ook de bouwkraan en de verreiker besturen en die combinatie is ideaal voor mij.”

“8 uur serieus blijven, dat gaat niet”

Stevig doorwerken zit in het DNA van Maarten, maar er moet van tijd tot tijd zeker eens stevig gelachen kunnen worden. “Acht uur lang serieus blijven, zo houdt niemand het vol, denk ik. We moeten ook af en toe plezier kunnen maken met elkaar. Ik zou bijvoorbeeld niemand aanraden om zijn nagelzak te laten rondslingeren, er zou wel een iets mee kunnen gebeuren (lacht). Even gieren en brullen om er dan weer volop tegenaan te gaan, zo hoort het.”

“Ik vind de sfeer in mijn ploeg trouwens zo goed dat ik gewoon gevraagd heb om onder ploegbaas Noël te blijven werken. Het is tof om te zien dat ze daar echt rekening mee houden bij Driesen.”

Ook thuis onder het bouwstof

Hoe houdt Maarten tot slot de sfeer erin buiten de werkuren?

“Het werk achter me laten, is momenteel even moeilijk. Ik heb een casco nieuwbouwwoning gekocht. Een privébouwproject waar ik nog wel een tijdje zoet mee zal zijn. Maar ik probeer me wel genoeg te ontspannen. Ik ga regelmatig lopen, sinds kort ben ik ook begonnen met fitnessen en ik hou graag nog wat tijd over om te gamen. Welke games? Doe maar Call of Duty en racegames.”

Game on bij Driesen?

Ben je helemaal klaar om net als Maarten je eerste stappen te zetten in het bouwleven? Bij Driesen zijn we niet alleen specialisten in het bouwen, maar ook in het creëren van een goeie sfeer op de werf en in het laten groeien van onze opbouwers.

Kijk zeker eens naar onze vacatures en laat ons weten of je het helemaal ziet zitten om op te leven bij Driesen!