1 juli 2022

Opbouwer Tim: “Als ik met iets zit, kan ik altijd bij mijn ploegbaas terecht”

Van een kleine zelfstandige naar een Klasse 8-bouwbedrijf. Voor metselwerker Tim was de overstap naar Driesen een grote stap in het onbekende. Toch vond ie enorm snel zijn draai bij ons. Vandaag is hij trouwe tweede man van ploegbaas Niki. “We zijn een ongelofelijk hecht team op dit moment. Dat maakt het heel fijn werken.” 

Ideale mix  

Tim is bezig aan zijn zevende jaar als opbouwer bij Driesen. Hij begon als metselwerker, maar kreeg al snel de job van tweede man erbij.  

“Daar had ik me eerlijk gezegd niet aan verwacht (lacht). Ik kwam van bij een bedrijfje van vier mensen dat alleen maar huizen bouwde. Plots kwam ik terecht bij een joekel van een bouwbedrijf, met meer dan 100 werknemers. Met grote, complexe projecten op verschillende hoogtes in plaats van de klassieke, lage huisgevels.”   

“Maar ik ben nog altijd heel blij dat ik die keuze heb gemaakt. Dit ligt me veel meer. Ik kan me zowel uitleven in het metselen, bekisten als ijzervlechten en tegelijkertijd mijn ploegbaas zo goed mogelijk bijstaan. Voor mij is het een ideale mix.” 

Ervaring doorgeven  

Vandaag is Tim met een achttal ruwbouwcollega’s aan de slag op de werf van woonproject Agter De Heuf, quasi in onze eigen achtertuin.  

“Een immens groot project, in drie bouwfases. Het is ongelofelijk om te zien hoeveel mensen hier rondlopen. Daar kan ik nog altijd van achterovervallen. Maar in principe maakt het type van project me niet zo heel veel uit. Ik wil gewoon mijn best doen om mijn ploegbaas en collega’s op de werf zo goed mogelijk te ondersteunen.” 

“We weten perfect wat we van elkaar mogen verwachten en vormen daarom een heel hecht team momenteel. Met veel gelach en gezwans, maar met evenveel goesting en verantwoordelijkheid om goed werk af te leveren.” 

Op dit moment geeft Tim zijn ervaring door aan een nieuwe generatie. “Op vraag van de mensen van Driesen heb ik een mentoropleiding gevolgd. Vandaag neem ik een van onze nieuwe, jonge opbouwers mee op pad. De bedoeling is dat we met zoveel mogelijk collega’s ons steentje bijdragen om nieuwe opbouwers te verwelkomen en om hen onze werkwijze eigen te maken.” 

Altijd in beweging 

De betonmolen kan natuurlijk niet altijd blijven draaien. Na de werkuren vind je Tim niet meer in de buurt van beton of bakstenen, maar in de wijde natuur terug.  

“Ik ben altijd een fervente wandelaar en fietser geweest. Een paar jaar geleden heb ik onder meer 50 kilometer gewandeld tijdens de Bosland Trail en 42 kilometer tijdens To Walk Again. Vandaag doe ik het ietsje rustiger aan, maar ik blijf er graag op uit trekken, samen met mijn vriendin. Ook op de fiets trouwens, dan maken we er samen een heel leuke daguitstap van.” 

Heb jij een Driesen-hart?  

De belangrijkste eigenschappen van een geboren opbouwer volgens tweede man Tim? Jovialiteit, leergierigheid en respectvol zijn. Een mening die we hier met zijn allen delen. Kleurt jouw hart ook oranje en kan je je helemaal vinden in onze manier van werken? Neem dan zeker een kijkje naar onze vacatures en laat van je horen!