25 september 2023

“Mijn eerste les? Een goede voorbereiding is het halve werk”

Davy is werfleider interieur

Al van kleins af aan had Davy zijn pijlen gericht op een carrière als schrijnwerker. Aan toewijding en motivatie was er geen gebrek. Daarom kreeg hij de kans om als werfleider interieur aan de slag te gaan. Een job waarin hij zich helemaal kan ontplooien, en waar hij graag over vertelt.

“Ik ben meer dan 10 jaar geleden bij Driesen begonnen als schrijnwerker in het atelier. Na 4 jaar heb ik de kans gekregen om werfleider interieur te worden. Een kans die ik met beide handen heb gegrepen. De overgang naar werfleider was niet altijd makkelijk, want zoals in iedere nieuwe functie kwam er veel op me af. Hierdoor heb ik wel enorm veel bijgeleerd over de jaren heen. Mijn eerste les als werfleider was: bereid ieder dossier zo goed mogelijk voor, want een goede voorbereiding is het halve werk. Een les die me vandaag nog goed dient.”

Davy aan de telefoon als werfleider interieur

Driesen is enorm gegroeid in de 10 jaar dat ik hier werk en als medewerker kan je mee groeien. Je kan hier heel ver komen als je wil. Ik ben daar eigenlijk het levende bewijs van. Al van jongs af aan wou ik schrijnwerker worden en hier heb ik de kans gekregen om dat én meer te doen. Ik heb nooit met tegenzin in het atelier gestaan, dus ik kijk daar nostalgisch naar terug, maar wat ik nu doe is een mooie aanvulling.”

Breed inzetbaar

“Als werfleider interieur sta ik in voor de grotere projecten. Wanneer het tijd is voor de afwerking is ons team aan zet. We bespreken eerst de plannen met de architect en bouwheer. Dan worden de tekeningen opgemaakt in samenspraak met de tekenaars en het atelier. Onze taken gaan heel breed, van afkasting en deuren tot keukens en gevelbekleding. Voor de kleinere projecten hebben we alles in handen. Dan doen we soms ook zitbanken, vloerafwerking of dergelijke.”

“Gemiddeld leid ik rond de 5 werven tegelijk, afhankelijk va de grootte van de projecten. Dit houdt in dat ik werfvergaderingen bijwoon voor interieur. Vanaf het moment dat onze schrijnwerkers op de werf staan, ben ik meerdere keren per week op de werf. Mijn job is fiftyfifty verdeeld tussen bureau en werf. Het helpt wel dat ik zelf ook in het atelier heb gestaan.”

“Op elke werf komen we nieuwe uitdagingen tegen”

“Er zijn veel werven die me zijn bijgebleven. Zelfs te veel om op te noemen. Sommige projecten liggen me ook nauw aan het hart, zoals de werken aan de school waar ik vroeger zat. Die hebben we afgebroken en weer opgebouwd. Het meest memorabele project waar ik aan meewerkte is toch het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning in Beringen. Daar hebben we de gevelbekleding gedaan, met lijnen die over alle gevels lopen. Dat was heel spannend, maar het is goed gelukt.”

Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning in Beringen

“Zo komen we overal nieuwe zaken en uitdagingen tegen. Er is altijd iets nieuw om bij te leren. In die situaties is het belangrijk om kritisch te blijven redeneren. Specifiek als werfleider is het belangrijk om alle schrijnwerkers zo goed mogelijk te informeren en bij te staan. Time management speelt daar een grote rol in. We hebben veel werfvergaderingen die we goed moeten inplannen. Net voor de oplevering van een werf lopen de zenuwen altijd op, maar we houden goed bij aan welke puntjes we nog moeten werken.”

Tot rust komen na de uren

“In het weekend ben ik afgevaardigde tijdens de voetbalwedstrijden van mijn zoon. Daarnaast ga ik graag wandelen met de honden om tot rust te komen. Maar ook in mijn vrije tijd komt de passie voor hout en schrijnwerk terug wanneer ik thuis iets verbouw. Daar kan ik echt mijn ei in kwijt. Vroeger heb ik lang een avondcursus gevolgd om antiek na te maken met steekwerk. Dat heb ik 7 jaar gedaan en pas ik thuis ook geregeld toe.”

Waar een wil is, is een weg

Zijn schrijnwerk of interieur ook de rode draad in jouw leven? Bekijk onze vacatures of solliciteer spontaan en we bekijken samen wat er mogelijk is. Ook voor een stage bij Driesen ben je meer dan welkom.