4 april 2022

Opbouwer Werner: “Geleerd om de dingen eenvoudiger aan te pakken”

Hoe meer gezaag rond zijn oren, hoe liever voor opbouwer Werner. Het gezaag van de zaagmachines welteverstaan. Op zijn 47e is hij bij de anciens in ons atelier, maar van verzadiging is er zeker nog geen sprake. “Geef mij maar genoeg werk in handen en dan ben ik tevreden!”

“Geen sprake van verstoppen”

16 jaar geleden wandelde Werner voor het eerst bij Driesen binnen. “Ik kwam van een kleine keukenfirma, dus toegegeven: in het begin was het wel even wennen bij zo’n groot bedrijf. Op dat moment waren we zelfs nog maar met zijn vieren, vandaag lopen hier iedere dag minstens tien mensen rond in het atelier. Van verstoppen was er toen dus zeker geen sprake.”

“Gelukkig werd ik meteen goed opgevangen. Ik heb vooral veel geleerd van Leon, die onlangs zijn pensioen vierde, en van Erik, die ik van bij een vorige werkgever kende en me bij Driesen had aanbevolen. In het begin durfde ik al eens té snel erin vliegen, maar zij hebben me geleerd dat je door rustiger en eenvoudiger te werken de dingen net efficiënter kunt aanpakken.”

Platen boven massief

Dat betekent niet dat Werner vies is van een stevig tempo op de werkvloer. “Voor mij mag het sowieso goed vooruitgaan, ik draai niet graag met mijn vingers. Moeten er bijvoorbeeld verschillende ontwerpen gezaagd worden, dan zorg ik er altijd voor dat al het zaagwerk achtereenvolgens gebeurt. Zo wordt de kans op fouten kleiner én werk je gewoon een stuk sneller.”

Heeft Werner na al die jaren een bepaalde voorkeur qua schrijnwerkopdrachten? “Als ik moet kiezen, dan werk ik het liefst met plaatmaterialen: zagen, frezen, afplakken en verlijmen. Van afkastingen tot de heel complexe en chique meubels.”

“Hoe meer, hoe liever trouwens. Het fijnste project tot nu toe is voor mij nog altijd woonzorgcentrum Sint-Jozef in Pelt-centrum. Ik denk dat ik bijna elke kamerkast voor dat project heb uitgewerkt, van achter de opdeelzaag en de CNC-machine tot en met de afplakmachine. Maanden heb ik eraan gewerkt, en met veel plezier. Tijdens de opendeurdag ben ik er nog eens uitgebreid gaan rondneuzen (lacht).”

“Ook de realisatie van CC Adelberg in Lommel is er eentje die me zeker zal bijblijven. Een complex project met veel rondingen en speciale vormen. Maar als je daar vandaag binnenwandelt, dan voel je gewoon dat het totaalplaatje klopt.”

“Als ik moet kiezen, dan werk ik het liefst met plaatmaterialen: zagen, frezen, afplakken en verlijmen. Van afkastingen tot de heel complexe en chique meubels.”

Genieten van de stilte

Eens alle zaagsel uit de lucht verdwenen is aan het einde van de werkweek, zoekt Werner het liefst de rust op. “Je kan je wel voorstellen dat het in zo’n atelier best druk is met al die machines. Dus wanneer ik thuiskom, kan ik echt wel genieten van de stilte (lacht).”

“Het liefste trek ik dan de bossen in met mijn hond. Meer heb ik niet nodig om er weer helemaal in te vliegen op maandag.”

Word jij onze nieuwe schrijnwerker? “Laat zien dat je het graag doet”

Een getalenteerde en gemotiveerde schrijnwerker ontvangen we bij Driesen met open armen. Werner licht alvast een tipje van de sluier over hoe zijn ideale nieuwe collega eruitziet.

“Laat zien dat je het goed wil doen, dat je gemotiveerd bent, dat je oprecht geïnteresseerd bent in de job en in de projecten die we doen. En natuurlijk dat je wil bijleren, maar ook goed je plan kunt trekken. En wij doen als collega’s de rest om onze nieuwe opbouwer definitief op de juiste weg te zetten.”

Zie jij het al helemaal zitten om Werner en zijn team te vervoegen? Neem alvast een kijkje naar onze vacature of bezorg ons jouw spontane sollicitatie.