1 juli 2022

Opbouwer Kurt: “Wat ik nooit zou kunnen missen? Mijn muziek en mijn technieken”

Een kleine 6 jaar geleden kwam Kurt op onze Driesen-radar te staan. Op dat moment had hij al meer dan 25 jaar allround ervaring opgedaan in de wereld van de technieken. Voor ons hét ideale profiel om onze HVAC-afdeling mee een nieuw tijdperk in te leiden. Als projectleider… of dat was toch eerst onze bedoeling.

“Visies moesten met elkaar stroken”

Eigenlijk hadden we Kurt een voorstel gedaan om onze projectleider HVAC te worden. We vonden het tijd om deze almaar belangrijker wordende afdeling uit te bouwen en naar een hoger niveau te tillen. Kurt moest en zou daar een belangrijke pion in worden.

“Maar ik weigerde (lacht). Ik wilde eerst bij Driesen groeien als werfleider, proeven van hoe het er hier aan toeging. Ik ben namelijk tijdens een groot deel van mijn professioneel leven zelfstandige geweest en heb veel zaken zelf leren ontdekken. Dat maakt natuurlijk dat je ook een eigen visie ontwikkelt. Ik wilde dus zeker zijn dat beide aanpakken helemaal met elkaar zouden stroken.”

“Oprechte dank bij succes”

“Maar ik was al heel snel gerustgesteld. Ik zat eerst samen met Mathijs en Paul Driesen. Ze vertelden me over het groeiende aandeel van hun HVAC-afdeling binnen hun bouwprojecten, maar dat er ook nog veel werk aan de winkel was.”

“Lang moest ik niet nadenken. Ik hou van complexe uitdagingen, van zoeken naar oplossingen. Van zodra ik niet meer verrast kan worden, is er voor mij niets meer aan. Dus engageerde ik me bij Driesen. Na een jaar als werfleider groeide ik uiteindelijk door tot senior projectleider HVAC. Intussen had ik me helemaal kunnen vinden in de Driesen-werkwijze en vooral ook in de manier waarop we hier met elkaar omgaan. Wanneer je iets goed doet, word je daar ook oprecht voor bedankt. Die steun om samen vooruit te gaan en te streven naar beter werkt voor mij persoonlijk heel motiverend.”

“Zoveel mogelijk kennis delen”

Tijdens zijn eerste zes jaar als opbouwer bij Driesen heeft Kurt al heel wat mooie dingen mee gerealiseerd binnen team-HVAC. “Mathijs en ik voelen dezelfde passie voor technieken, al moesten we in het begin wel nog wat naar elkaar toegroeien. Plots komt iemand zijn afdeling binnengevallen met zijn eigen visie op de zaken. Zo twee perfectionisten samen, dat is natuurlijk even wennen (lacht).”

“Maar al snel zaten we op exact dezelfde golflengte en bouwden we de HVAC-afdeling samen verder uit. Vandaag is het mijn taak om al onze kennis en ervaring over te dragen aan nieuwe collega’s. Want technieken worden almaar complexer en installaties almaar groter.”

“Los daarvan vind ik het ook mijn plicht om mijn ervaring op vlak van samenwerken zoveel mogelijk te delen. Je staat nooit alleen in een project. Vriendelijkheid en respect zijn voor mij dus de absolute basis om samen tot successen te komen. Daarom denk ik binnen Driesen ook graag mee na over initiatieven om het hier zo aangenaam mogelijk te maken als werknemer.”

"Na meer dan 30 jaar in de HVAC-business zijn er nog zoveel zaken om te ontdekken. Ik weet nog bijlange niet alles.”

Mastodonten van luchtgroepen

Welk project is Kurt tot nog toe het meest bijgebleven als werfleider en als senior projectleider HVAC bij Driesen? “Ik geniet letterlijk van elk project, maar het liefst krijg ik de moeilijke werven op mijn bord. Er moet iets gebeuren waardoor ik naar een oplossing moet zoeken. Dat maakt het net zo interessant. Na meer dan 30 jaar in de HVAC-business zijn er nog zoveel zaken om te ontdekken. Ik weet nog bijlange niet alles.”

“Als ik toch één project eruit moet pikken: CC De Adelberg in Lommel. Een echt prestigeproject, ook al zie je van de technische installaties niet veel op het eerste gezicht. Toch zijn ze er. Heel de kelder is volgebouwd met luchtkanalen waar je letterlijk door kunt wandelen. En op het dak vind je mastodonten van luchtgroepen terug, zes in totaal. Dat was op alle vlakken een geweldig project.”

Handboeken in de reiskoffer

De passie voor techniek is bij Kurt nooit ver weg. Ook niet buiten de werkuren. “Ik ben nog altijd zelfstandige in elektriciteit en domotica. En als ik een boek lees, dan zal dat bijna altijd over technieken gaan. Voor mij is dat pure ontspanning. Tijdens ons laatste reisje heb ik twee handleidingen meegenomen: die van een warmtepomp en van een geluidinstallatie (lacht).”

En dan is er nog die andere grote liefde. “Er zijn twee zaken die ik nooit zal kunnen afgeven: mijn technieken en mijn muziek. Ik speel contrabas en elektrische gitaar en zit in twee verschillende bands. Rock en blues voornamelijk. Vroeger reisde ik mee met een band in het spoor van meerdere bekende Vlaamse artiesten en deed ik meer dan 200 shows per jaar. Ik heb ooit zelfs 3 lp’s opgenomen met eigen muziek. Maar vandaag probeer ik vooral te genieten van de muziek. Het plezier staat meer dan ooit voorop.”

Speelt er muziek tussen jou en Driesen?

Je hoeft niet per se een fervent gitarist of drummer te zijn om bij Driesen te mogen werken – al is dat zeker welkom ;-). Wij zijn vooral op zoek naar nieuwe opbouwers voor wie bouwprojecten vol uitdagende technieken als muziek in de oren klinken. Ben jij de volgende aanwinst voor ons team-HVAC in volle groei? Neem een kijkje op onze vacaturepagina en twijfel niet om te solliciteren!