20 februari 2024

“Durf initiatief nemen en dan komt alles goed”

Cindy Franssen logistiek verantwoordelijke en assistent-calculatie

Een probleem met een wagen? Een stelling of een kraan nodig? Op zoek naar een prijsaanvraag of calculatieblad? Eén aanspreekpunt: Cindy. Al 15 jaar lang is opbouwer Cindy onze multitasking maestro. Als logistiek verantwoordelijke en assistent-calculatie verzorgt Cindy ons facility management, waaronder het wagenpark, ons eigen gebouw, het magazijn, de voorbereidingen van calculaties, enzovoort. Hoe ze er op meesterlijke wijze in slaagt om al deze ballen gelijktijdig in de lucht te houden, vertelt ze je graag zelf.

“Ik weet niet wat de dag zal brengen wanneer ik ’s ochtends begin. Gelukkig ben ik stressbestendig en kan ik goed multitasken, wat wel nodig is in mijn job. Ik ben veel bezig met dringende vragen, maar wanneer alles goed komt, haal ik daar ook voldoening uit. Ik heb trouwens graag veel variatie in een job, waardoor deze functie helemaal op mijn lijf is geschreven.”

Gemaakt om op te bouwen

“Van opleiding ben ik eigenlijk architect-assistent. Toen ik afstudeerde, was het moeilijk om daarin een job te vinden en ben ik gestart in de tekenkamer van een betonproductiebedrijf. Mijn vorige job deed ik 11 jaar wanneer ik besloot dat het tijd was voor iets nieuw. Op zondag zag ik een advertentie van Driesen in de krant. Ik ben afkomstig van Pelt en ik heb er altijd gewoond, dus Driesen was voor mij niet onbekend. Door mijn opleiding kon ik planlezen en had ik al voeling met de bouwsector, dus ik ben er gewoon voor gegaan. Mijn nonkel heeft nog bij Driesen gewerkt als ploegbaas en mijn zoon is 2 jaar geleden begonnen in de schrijnwerkerij. Hij is hier via zijn stage eigenlijk toevallig terechtgekomen. Moeder en zoon in hetzelfde bedrijf werkt wel goed, behalve voor mijn man wanneer we thuis over het werk praten (lacht).”

15 memorabele jaren

“Mijn eerste dagen werd ik voor een stuk opgeleid door Paul Driesen. Ik mocht mee naar werven, ik kwam regelmatig in het magazijn, ik kreeg veel telefoontjes, enzovoort. Dat was druk, maar aangenaam druk, waardoor de dag snel voorbij ging en ik de microbe te pakken had. Doorheen de jaren heb ik goed leren relativeren. Ook in stressvolle situaties kan ik nu het nodige doen zonder een benauwd gevoel te krijgen. Als je initiatief durft nemen, komt uiteindelijk alles goed.”

“Na inspanning is er natuurlijk ook ontspanning bij Driesen. Zo heb ik al veel mooie momenten mogen meemaken. Een daarvan is het openingsfeestje van sporthal Damburg in Bocholt, die we volledig zelf gebouwd hebben. Dat was een feestje met alles erop en eraan: eten, drinken, optredens en alle collega’s waren erbij. Dat was zo gezellig.”

Een bezige bij, ook na de uren

“In mijn vrije tijd speel ik accordeon, al sinds mijn 9 jaar. Bij accordeonclub Dutmala in Overpelt ben ik voorzitter en daarnaast ben ik ook lid van een club in Diepenbeek. Ik sta open voor diverse stijlen. Op maandagavond vind je me terug in het zwembad. Dan trek ik baantjes met de zwemclub. Accordeon spelen is stilzitten en plezier maken, zwemmen is mijn beweging. Ik ga ook regelmatig uiteten met vrienden, dus ik ben eigenlijk vrij weinig thuis.”

Bouwen aan jouw eigen loopbaan?

Zit er voor jou ook muziek in de bouw? Zwem jij een baan doorheen alle uitdagingen op jouw pad? Cindy is nog op zoek naar enkele nieuwe collega’s. Ontdek onze vacatures of solliciteer spontaan en we bouwen samen op jouw talent.